Tvingas agera efter återvinningskaoset

Publicerad:
Uppdaterad:
Kaos på återvinningscentralerna.
Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT
Kaos på återvinningscentralerna.

NYHETER

Folk vallfärdar till Uppsalas återvinningscentraler som aldrig förr, och nu tvingas Uppsala Vatten agera för att kunna garantera säkerheten för både personal och besökare.

– Tyvärr ser vi att många inte respekterar de rekommendationer som finns, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Många Uppsalabor tillbringar just nu mycket tid hemma, flera av dem verkar också ta tillfället i akt att rensa upp och städa ur på vinden – och i förråden. På återvinningscentralerna i Uppsala upplever man nämligen ett enormt tryck just nu.

– Det är den största anstormningen jag sett på de nio år jag jobbat på Uppsala Vatten, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Foto: Jessica Gow/TT

Besökare respekterar inte reglerna

Men någonting som egentligen borde vara positivt har istället blivit till ett fullskaligt kaos, och nu tvingas Uppsala Vatten agera för att inte riskera att personal och besökare ska bli smittade.

– Tyvärr ser vi att många inte respekterar de rekommendationer som finns om att hålla ett avstånd på minst 1,5 meter till andra personer, och att inte utsätta andra för smittrisk när man själv har symtom, fortsätter Tobias Linnesköld.

Kan behöva tvinga kunder att åka hem

Uppsala Vatten inför nu striktare ordning på samtliga återvinningscentraler. Bland annat kommer besökare, som uppvisar symptom, att bli ombedda att åka hem.

Återvinningscentralerna kan också komma att stänga infarterna tillfälligt om besökarna inte respekterar att hålla avstånd.

– Det kan ta lite längre tid men det är viktigt att besökarna väntar kvar i sina bilar tills vi släpper in igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE