Oro för smittspridning på fulla stränder

TT

Uppdaterad 2020-07-03 | Publicerad 2020-06-26

Stranden i Brighton.

Sommarhettan har fått tusentals britter att trängas på landets stränder – trots pågående pandemi. Det är numera tillåtet att besöka stränderna sedan Storbritannien lättat på virusrestriktionerna, men människor uppmanas fortfarande att undvika stora folksamlingar.

Regeringens medicinske rådgivare Chris Whitty har varnat för att antalet fall av covid-19 kommer att öka om inte människor ser till att hålla avstånd när de njuter av solen.

I torsdags slog de lokala myndigheterna i Bournemouth larm om blockerade vägar, skräpberg, fylleslagsmål och trängsel när badsugna flockades i staden. Hälsominister Matt Hancock har föreslagit att stränderna ska stängas om antalet nya covidfall skjuter i höjden, rapporterar BBC.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen