Nya virusutbrott "allvarligt problem" i USA

TT-AFP

Publicerad 2020-06-27

USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci vid en presskonferens i Vita huset på fredagen.

USA:s ledande smittskyddsexpert, Anthony Fauci, varnar för att den smittspridning som tagit ny fart på flera platser i landet innebär ett "allvarligt problem".

Antalet nya fall har ökat snabbt de senaste dagarna och på fredagen sattes ett nytt mörkt dygnsrekord med över 40 000 nya positiva testresultat. Totalt har 125 000 människor dött i sviterna av covid-19 i landet.

– Vi står inför ett allvarligt problem i vissa områden, säger Anthony Fauci vid en presskonferens på fredagen lokal tid.

– Det enda sättet vi kan stoppa detta på är genom att agera tillsammans.

Spridningen ökar i 16 delstater, framför allt i södra och västra USA. Texas och Florida, två av de delstater som de senaste veckorna öppnat upp, återinförde under fredagen flera restriktioner.

– Det är tydligt att ökningen i antalet fall till stor del kan kopplas till särskilda verksamheter, tillexempel folksamlingar på barer, säger Texas guvernör Greg Abbott.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen