Ulf Kristersson till attack mot Ann Linde efter tv-intervju

”Arroganta och självtillräckliga svar”

Publicerad 2020-06-19

Ulf Kristersson går till fränt angrepp mot utrikesminister Ann Linde efter en tv-sänd intervju i tysk tv.

– Tror regeringen verkligen att vi kan återbygga förtroende genom att mästra andra? Undrar Kristersson retoriskt i ett Facebookinlägg.

Ann Linde försvarade Sveriges coronastrategi i ett längre inslag i Deutsche Welle under torsdagen. Hon fick då frågor om den svenska linjen verkligen kunde sägas vara lyckosam med tanke på de höga dödstal som följt i pandemins spår – en siffra som i dag ligger på över 5 000 personer. Ann Linde svarade att strategin i sig fungerat, men att man misslyckats med att skydda de äldre. Hon la också skuld på den privata sjukvården och gjorde ett försök att förklara den komplicerade svenska sjukvårdsmodellen.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gick till attack mot utrikesminister Ann Linde efter en tv-intervju.

Moderatledaren Ulf Kristersson var dock inte imponerad över framträdandet och bidraget till Sverigebilden.

”Det var en krävande intervju, men utrikesministerns insats var inte bra för Sverige: Arroganta och självtillräckliga svar på omvärldens rimliga frågor om de höga svenska dödstalen”, skriver han på Facebook.

Han fortsätter med att hävda att förtroendet för landet är nyckeln till om vi ska klara att rädda ekonomin framöver.

”Jag har sagt det tidigare, men det måste upprepas: För ett land vars halva BNP bygger på export är andra länders tilltro och respekt en helt avgörande tillgång”, skriver han.

Aftonbladet har sökt Ulf Kristersson för en kommentar.

Ulf Kristersson (M) gick till attack mot Ann Linde (S) efter tv-intervju.

PODD Coronakrisen – ett av flera hot för Brasiliens president

I slutet av maj meddelade WHO att Latinamerika var coronavirusets nya epicentrum. En stor del av förklaringen stavas Brasilien - landet har näst flest bekräftade fall globalt, och parallellt med coronakrisen har landet också skakats av politisk turbulens och en djup ekonomisk kris. Hur hamnade man här - och vilka konsekvenser kan det få? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen