Nytt medborgarförslag: ”Skicka statyn till Stockholm”

Uppdaterad 2019-11-28 | Publicerad 2019-11-27

”Skicka tillbaka Zlatans staty till Stockholm”, lyder ett medborgarförslag som inkom till Malmö stad under onsdagen.

”Skicka tillbaka Zlatans staty till Stockholm”.

Så lyder ett medborgarförslag som inkom till Malmö stad under onsdagen.

Reaktionerna mot att Zlatan blir delägare i Hammarby Fotboll har inte varit nådiga. Under onsdagens förmiddag, efter att köpet offentligtgjorts, samlades Malmö FF supportrar vid Zlatanstatyn. En stund senare hade någon hängt en toalettsits runt statyns arm.

Men det slutar inte där.

Nu har Malmö stad tagit emot ett medborgarförslag – som innebär att förslagslämnaren vill att statyn flyttas från Malmö – till Stockholm.

Medborgaren skriver:

”Det är en stor sorg och ett svek att Zlatan helt vänt staden ryggen för lite pengar på söder i Stockholm istället. Med tanke på att det inte ens har gått två månader sedan statyn avtäcktes, måste han redan då vetat att han var på väg att köpa in sig i Hammarby vilket är ett exempel på att Malmö inte finns för Zlatan längre.”

”Bör hanteras skyndsamt”

Enligt förslaget bör statyn delas upp i 30 delar och skickas till Tele2Arena, som är Hammarbys hemmaarena, i Stockholm.

Vidare skriver medborgaren att ärendet skyndsamt bör hanteras av Malmös kommunstyrelse och fullmäktige.

Om ett förslag får fler än 100 röster måste det enligt gällande regler behandlas av lämplig nämnd. Klockan sju på torsdagens morgon hade antalet röster uppgått till 238, vilket innebär att en eventuell flytt kommer att bli föremål för diskussion bland politikerna.

En person som kommenterat förslaget skriver: ”Det är totalt ohållbart att statyn av en ägare till en konkurrerande fotbollsklubb står precis utanför Malmö Stadion där MFF spelar. Statyn måste flyttas till en annan plats utanför stadion-området”.

Följ ämnen i artikeln