Figo, 10, ströps i spöktåg: ”Var helt hysterisk”

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Familjen Nordkvists besök på Axels tivoli i Landskrona slutade i tårar för tioårige Figo.

Under åkturen Draculas Castle var han nära att strypas av ett plastband – och svimmade av.

– Jag såg bara tre chockade barn som grät och skrek, säger pappa Filip.

Under torsdagskvällen var Figo Nordkvist, 10, på Axels tivoli i Landskrona med sin familj.

Han satte sig i spöktåget Draculas Castle tillsammans med sin kusin och storasyster. Och det var en åktur han sent kommer glömma.

Tåget åker 3 kilometer i timmen. När det körde igenom en tunnel föll plastband ned, som en del av attraktionen, som ska ”skrämma” de som åker. Men ett av de här banden virade sig runt tioåriga Figos hals – och han svimmade av under åkturen.

– Han försökte berätta för storasystern och kusinen när de satt där inne men de förstod inte vad som hände, säger Figos pappa Filip.

1 av 4

”Vi skrek i panik”

Utanför stod Filip och hans fru och väntade på barnen. Och det var inga glada miner de möttes av.

– Jag ser bara tre chockade barn. Sonen sitter i mitten med händerna runt halsen och systern och kusinen storgråter och skriker hysteriskt ”han har blivit strypt, han har blivit strypt”, berättar Filip.

Föräldrarna förstod först inte vad som hänt eftersom sonen inte säger något. Men de ser att han har skärsårsliknande märken runt halsen.

– Till slut får Figo fram några ord och säger att han ”fastnat i rep” och att han inte kan andas, berättar Filip och fortsätter:

– Som förälder blev man ju bara rädd och vi började skrika i panik för att påkalla uppmärksamhet.

1 av 3

Tivolit: Jättesynd

Tony Andréasson, ägare och säkerhetsansvarig på Axels tivoli, bekräftar händelsen för Aftonbladet.

– Jag var själv på plats och pratade med familjen. Efteråt stängde vi av attraktionen och avlägsnade alla plastband i karusellen, säger Andréasson.

Andréasson berättar att de kontaktat fabriken som tillverkar attraktionen för att informera företaget om vad som hänt på deras tivoli.

– Vi tycker så klart jättesynd om pojken. Säkerheten är viktigast för oss och det ska vara säkert att vara på tivoli. Det här ska inte få hända.

Figo återhämtar sig och mår relativt bra, berättar pappa Filip som hoppas att den här händelsen inte ska påverka honom negativt i framtiden.

– Han älskar att åka karusell. Vi får hoppas att det här inte skrämmer honom framöver, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE