Oppositionen: Venezuela-samtal slut

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Oppositionsledaren Juan Guaidó. Arkivbild.
Foto: Leonardo Fernandez/AP/TT
Oppositionsledaren Juan Guaidó. Arkivbild.

NYHETER

Venezuelas opposition uppger att förhandlingarna för att lösa landets politiska kris har avslutats. Utspelet kommer sex veckor efter det att landets regering hoppade av samtalen

Samtalen mellan regering och opposition, som skulle hållas på Barbados och medlas av Norges utrikesdepartement, hann aldrig inledas innan president Nicolás Maduros regering hoppade av. Nu, efter flera veckors väntan, meddelar oppositionen att de har slutat hoppas på en snar dialog.

"Nicolás Maduros diktatoriska regim övergav förhandlingsprocessen med falska ursäkter", skriver oppositionsledaren Juan Guaidós kontor på Twitter, och fotsätter: "Efter mer än 40 dagar när de har vägrat att fortsätta bekräftar vi att Barbados-samtalen är slut".

Maduro blåste i början av augusti av samtalen i Barbados då USA hade infört nya sanktioner mot hans styre. Han sade då att han vill fortsätta samtalen.

I det nya uttalandet tackar oppositionsledaren Norge, men uppger inte hur nästa steg i dialogen kan eller ska tas.

"Vi måste förbereda oss på en ny fas i den här kampen, som kräver större engagemang, styrka, beslutsamhet, uppoffringar och övertygelse från alla", skriver man.

Guaidó utropade sig själv till interimspresident för Venezuela i januari och erkändes snabbt av flera länder, bland annat USA.

Varken Venezuelas regering eller det norska utrikesdepartementet har kommenterat oppositionens nya utspel.

Publicerad:

LÄS VIDARE