Massören Alma har fått nog av inviter – skriver till kundernas partners

Av: Miriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Varje vecka får den 33-åriga massören Alma Wolf från Strövelstorp sexuella inviter från manliga kunder.

Nu har hon börjat avslöja vad kunderna ber om för deras fruar.

– En kund ville till exempel att jag skulle vara topless, säger Alma.

För massören Alma Wolf, 33 är det vardag att bemöta sexuella anspelningar och inviter från kunder på den egna salongen i Strövelstorp utanför Helsingborg, skriver HD.

– Ibland kan de säga att man måste ju fråga, men det måste man faktiskt inte, säger Alma till Aftonbladet.

Sedan Metoo-kampanjen menar Alma att antalet opassande förslag från manliga kunder har ökat. När hon startade sin salong år 2011 hände det ungefär en gång i kvartalet – nu för tiden händer det något nästan varje vecka.

– Förslagen har blivit mer framfusiga och betydligt mer ihärdiga. Trots att man är tydlig med att det här utförs inte på min salong.

”Då kom förslaget ’body to body’”

För några helger sedan hörde till exempel en gammal kund av sig för att fråga om massage. Men när han började fråga om Alma utför mer än bara massage anade hon ugglor i mossen.

1 av 3 | Foto: Solum

Trots den dåliga magkänslan berättade hon vilka övriga tjänster hon erbjuder på salongen, till exempel medicinsk fotvård, vaxning och barbering.

– Då kom förslaget “body to body”. Jag försökte först skämta bort det, men det gick inget vidare.

Pratade med mannens fru

När mannen fortsatte trots att hon varnat om att hon kunde skicka skärmdumpar till hans fru valde hon att göra verklighet av förslaget.

– Jag hade sagt ”du har ju fru och barn”. Men det verkade inte han tycka var bekymmersamt, säger Alma och fortsätter:

– Sedan hade jag och hans fru en konversation över Messenger. Då bad hon om ursäkt å hans vägnar.

1 av 3 | Foto: Skärmdump / Facebook

Alma beskriver att det är trist att hon ska behöva dra det så långt, men att hon nu bestämt sig för att fortsätta skicka bilder till de manliga kundernas fruar om de vägrar ge sig. För ja, det är just de manliga kunderna som utgör ett problem i Almas salong.

– Det är enbart män som gör så här. De kan vara i åldrarna 30 och uppåt.

Männen kan råka på avgift på 500 kr

För att se till att ingen missar salongens nya arbetssätt har Alma lagt upp ett meddelande i Facebook-gruppen Strövelstorps anslagstavla. I inlägget listar hon vilken sorts tjänster som erbjuds på salongen.

Hon avslutar också inlägget med att förklara vad som inte erbjuds och vad konsekvenserna för oönskade sexuella inviter kan bli.

Foto: Skärmdump / Facebook

Alma vill dock noggrant påpeka att hon aldrig skulle avslöja någon kund bara sådär. Kontakt med en kunds respektive tas endast om han fortsätter göra sexuella anspelningar efter att hon varnat.

– Jag tycker att det är löjligt att det här ens ska behöva uppmärksammas. Man skulle aldrig fråga efter sådana här saker hos sin tandläkare till exempel.

Publicerad:

LÄS VIDARE