Avenatti gripen – misstänks för misshandel

Publicerad 2018-11-15

Stormy Daniels advokat Michael Avenatti har gripits av polisen i Los Angeles.

Enligt AP är han misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

Advokaten och Trump-kritikern Michael Avenatti representerar den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som anklagar Donald Trump för att ha gett henne en stor summa pengar för att hålla tyst om en sexaffär hon och presidenten ska ha haft.

Nu har Avenatti gripits i Los Angeles, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

Misshandeln ska ha skett på tisdagen, men Avenatti greps först dagen därpå, skriver AP.

Polis kallades till lägenhet

Enligt TMZ larmades polisen till en lägenhet under onsdagen. På plats vid byggnaden pratade polisen med Avenatti under några minuter, sedan greps han.

En kvinna ska ha setts på gatan utanför lägenheten under onsdagen, med svullet ansikte, blåmärken och röda märken på sina kinder, skriver TMZ.

Enligt källor till TMZ slängde Avenatti ut kvinnan från lägenheten i samband med den misstänkta misshandeln på tisdagen. Hon ska sedan ha återvänt till lägenheten under onsdagen för att hämta sina saker och redan på förhand ringt polisen, så att de skulle vara förvarnade om något mer skulle hända.

Avenatti: ”Har aldrig slagit en kvinna”

Sent under onsdagseftermiddagen, lokal tid, släpptes Avenatti, rapporterar CNN.

– Jag har aldrig slagit en kvinna och jag kommer aldrig att göra det. Jag har jobbat för kvinnors rättigheter under hela min karriär och kommer fortsätta att göra det, sa han till pressen direkt efter att han släppts.

– Jag ser fram emot en fullständig utredning och jag är övertygad om att jag kommer bli helt rentvådd, fortsatte han.

Frun dementerar

Först skrev TMZ att det var Avenattis fru, som han ligger i skilsmässa med, som hade råkat ut för den misstänkta misshandeln.

Men senare under onsdagen uppgav de att de nu vet att det var en annan kvinna som ska ha misshandlats och att det var en annan kvinna som befann sig utanför lägenheten under onsdagen.

Detta efter att Avenattis frus advokat gjort ett uttalande för Buzzfeed, där de skriver att hon inte har varit utsatt för misshandeln och att det inte är hon som har befunnit sig vid lägenheten under tisdagen.

”Min klient säger att det inte har förekommit något våld i hennes relation med Michael och att hon aldrig har känt till att Michael varit våldsam mot någon”, står det i uttalandet.

Porrstjärnan Stormy Daniels advokat gripen av polis.

Följ ämnen i artikeln