Man skjuten i Huddinge – helikopterjakt efter gärningsmän

Uppdaterad 2021-12-09 | Publicerad 2021-12-08

En man hittades skjuten bil i Stuvsta söder om Stockholm under onsdagskvällen.

Mannen vårdas på sjukhus och polisen utreder händelsen som försök till mord.

– Jakten på en eller flera gärningsmän fortsätter, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Stockholm.

Polisen ryckte ut vid 21.13 under onsdagen efter att ha fått flera samtal om ljud som låtit som skottlossning från Stuvsta i Huddinge kommun. På plats hittades en skottskadad man i en bil.

Mannen vårdades av ambulanspersonal på plats och fördes sedan till sjukhus för vård. Under morgonen har polisen inga nya uppgifter om skadeläget för mannen.

– Jag har inga mer uppgifter än att han vårdas på sjukhus. Brottsrubriceringen om försök till mord kvarstår, säger Anna Westberg strax efter klockan 7 på morgonen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den skadade mannen i 30-årsåldern och att han ska ha blivit beskjuten i en bil. Polisen bekräftade under kvällen att den skjutne mannen anträffades i ett fordon.

Sökte med helikopter

Flera polispatruller har arbetat på platsen under natten. Även helikopter sattes in för att söka efter gärningsmän. Brottsplatsen spärrades av och har under natten undersökts av tekniker.

Under morgonen är polisen färdig på platsen.

– Nu fortsätter arbetet med att samla in information och analysera de spår som vi har fått in, säger Anna Westberg.

Vilka spår polisen har vill hon inte gå in på.

Stora avspärrningar bevakas av polis.

Hittade brinnande bil

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en brinnande bil hittats. Polisen undersöker nu om det kan vara en flyktbil, uppger källor.

Strax före 23 bekräftade polisen att en bil har satts i brand i närheten av Örby slott i södra Stockholm. Det är inte fastställt att den har med skjutningen att göra men polisen kommer att undersöka om det finns ett samband.

– Det är något som vi undersöker men det är ingenting jag kan bekräfta i nuläget, säger Anna Westberg.

Enligt Westberg har det funnits vittnen på platsen.

– Jag har ingen detalj om hur många men vet att vi har pratat med vittnen och det kommer vi att fortsätta med, säger hon.

Dödsskjutning i samma område

I samma område sköts en man i 45-årsåldern ihjäl förra söndagen. Senast i går skedde en skottlossning i ett trapphus på samma gata som mordet. Ingen person skadades.

– Jag kan inte uttala mig om det har ett samband men vi tittar givetvis på det, sa Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm, till TT tidigare under onsdagen.

Följ ämnen i artikeln