Hundrastning och bad på militära skjutfält

TT

Publicerad 2020-07-03

Skjutövningar i Boden får avbrytas, sedan obehöriga tagit sin in på skjutfältet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.

Försvarsmakten befarar att en olycka snart kan inträffa på skjutfälten omkring Boden. I bland får skjutövningarna som utförs av Bodens Garnison avbrytas flera gånger, sedan obehöriga tagit sig in på områdena.

– Vi har haft flera allvarliga incidenter där det har varit jättenära, senast för två veckor sedan. Vi hade precis avslutat skjutningarna och gjort patron ur när det kommer en man åkande på en fyrhjuling längs vägen precis där man har skjutit ett par minuter innan, säger Joakim Andersson, lärare på Artilleriets Stridsskola, till Norr Media.

På området Boden södra övnings- och skjutfält hittades förra veckan ett antal sällskap, bland annat såväl badande familjer som personer som rastade hundar. Just då övade A9 på att köra och gruppera.

– Köra i området är inte det farligaste vi gör. Det skjuts skarpt både med handeldvapen och artilleri och genomförs sprängningar, säger Andersson.

Följ ämnen i artikeln