Mexikos president: En miljon jobb hotade

TT-Reuters

Publicerad 2020-05-25

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador under ett tal i Mexico City i april. Arkivbild.

Coronakrisen kan komma att kosta Mexiko omkring en miljon jobb, varnar Mexikos president Andrés Manuel López Obrador – men lovar satsningar för att täcka upp för tappet.

Landets ekonomi led av recession redan före pandemin slog till och en del bedömare spår att den kan krympa med så mycket som nio procent i år.

– Min förutsägelse är att en miljon arbeten kommer att försvinna i och med coronaviruset, säger López Obrador i ett tv-sänt tal.

– Men vi kommer att skapa två miljoner jobb, lovar han.

Nyligen lade hans regering fram riktlinjer för en återöppning av bil- och gruvindustrin samt byggbranschen.

Mexiko har hittills rapporterat 68 620 bekräftade fall av coronavirus och 7 394 dödsfall, enligt Johns Hopkins-universitets sammanställning.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen