Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Direktören psykiskt sjuk före mordet – sökte vård

Av: Anders Johansson, Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Den misstänkte toppdirektören sökte vård dagen före mordet efter att ha blivit akut psykiskt sjuk.

Det uppger den norska tidningen Verdens Gang.

Samtidigt framkommer nu att han var nerblodad och själv skadad när han greps.

Topp-vd häktades på fredagen, misstänkt för mord på en närstående norsk kvinna i en lägenhet på Södermalm i Stockholm på onsdagen.

Polisen kom först två timmar efter att en granne slagit larm och när mannen greps var han nerblodad och hade själv skador.

– Han hade fysiska skador när han greps och hade behov av att träffa en läkare, säger åklagaren Christina Voigt, som leder förundersökningen, till VG.

Vid häktningsförhandlingen hade direktören ena armen i gips och flera bandage. Hur han fått skadorna – om de är självförvållade eller uppstått i kamp när mordoffret försökte försvara sig – är oklart.

1 av 5 | Foto: Peter Wixtrom

Verdens Gang uppger också – med hänvisning till skriftlig kommunikation mellan anställda i företaget – att den mordmisstänkte direktören blev akut psykiskt sjuk helgen före mordet.

På måndagen, två dagar innan kvinnan dödades, sjukanmälde sig mannen och dagen efter sökte han vård, uppger koncernchefen för VG:

– Baserat på den information vi har uppsökte han svenska sjukvårdsmyndigheter på tisdagen före den tragiska händelsen. Som arbetsgivare har vi bidragit till att han skulle få nödvändig behandling och uppföljning. När det gäller uppföljningen från den svenska vården får vi hänvisa till dem.

Topp-vd:n nekar till brott

Åklagaren Christina Voigt vill inte gå in på detaljer om mannens status.

– Jag kan inte kommentera hans psykiska hälsa, men det verkar som om han mår dåligt, säger hon till VG.

Direktörens advokat Patric Lindblom vill tills vidare inte lämna några kommentarer utöver att hans klient nekar till brott.

Företaget där direktören jobbar har en omsättning i hundramiljonersklassen och har gått starkt framåt med honom vid rodret.

Förra året var han med och inleddes affärssamarbete med en av Sveriges mest kända influencers.

Han själv deklarerar för en inkomst av tjänst på drygt 2,5 miljoner.

Vännen: ”Hon var så stöttande”

Den mördade kvinnans vänner är i chock:

– Hon ville alltid att alla skulle må bra. Hon var så stöttande och hyllade alltid alla. Det var mycket glädje kring henne, har en bekant tidigare sagt till Aftonbladet.

Koncernchefen – som själv åkte till Sverige på tisdagen efter att mannen sjukskrivit sig – uppger i ett mejl att det har hållits stormöten i både Sverige och Norge.

”Den här tragiska nyheten kom som en chock i hela vår organisation och vår första prioritet nu är att ta hand om våra anställda och andra som är berörda”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: