Oväder på ingång – sedan kommer supervärmen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Först storm  – sedan kommer supervärmen.
Foto: Michael Probst /TT /Fredrik Sandberg
Först storm – sedan kommer supervärmen.

Blåsigt, soligt och klass 1-varning den närmaste tiden. Men sedan drar den riktigt varma luften in över Uppsala.

– Påskveckan ser ut att bli riktigt fin med temperaturer upp mot 15 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Räkna med att det blåser upp rejält framåt torsdagskvällen. SMHI har också utfärdat en klass 1-varning för hela uppland med anledning av att det i vindbyarna kan nå upp till 20–24 meter per sekund.

– Efter en ganska solig och behaglig torsdag börjar det mulna på framåt eftermiddagen, och på torsdagskvällen kan det blåsa riktigt rejält. Kanske upp mot 20–24 meter per sekund. Det har också utfärdats en klass 1-varning, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart som också varnar för en del nederbörd.

– Det ser ut att kunna dra in en del kraftiga regnbyar i samband med att det blåser upp, det kan också finnas inslag av hagel i skurarna.

Foto: Michael Probst/ TT NYHETSBYRÅN
Räkna med stormigt väder på torsdagskvällen.

Snöig fredagsmorgon i Uppsala

Natten till fredag ser det ut att dra in en del snöbyar över Uppsala.

– Under natten till fredag lugnar det ned sig lite, samtidigt ser det ut att passera lite snö. Så det ser ut som att Uppsalaborna kommer att vakna upp med ett tunt vitt snölager på marken på fredag morgon, säger Mikael Sjöstrand och fortsätter.

– I takt med att solen tittar fram kommer det dock att smälta bort. På fredagen blir det ganska soligt till en början, i alla fall i de västra delarna, men det mulnar på lite framåt eftermiddagen. Temperaturerna hamnar på 4–6 plusgrader.

Foto: Magnus Jansson Klarin / Aftonbladet
Vädret under påskveckan ser lovande ut för uteserveringarna.

Då kommer värmen

På söndag börjar det varmare vädret närma sig, men innan dess ska ett nytt nederbördsområde passera.

– Söndagen ser ut att bli ganska varm, någonstans kring 9–11 plusgrader. Men vi har också nederbörd i form av regnskurar som ska passera, i samband med detta kan det också bli ganska blåsigt, fortsätter Mikael Sjöstrand som också kommer med glädjande nyheter för påskveckan.

– Bakom det här nederbördsområdet som drar in på söndag är det också varmare luft på väg in över Uppsala. Måndagen ser ut att bli riktigt fin med sol och temperaturer upp till hela 15 grader. Resten av veckan ser också ut att bli mild med temperaturer mellan 13–15 grader. Vädermässigt ser det också ut att bli mestadels soligt, men det kan bli någon eller några dagar med nederbörd också.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN