TikTok-stjärna häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Han har använt sin popularitet för att kontakta småflickor på sociala medier.

Nu misstänks den 20-årige TikTok-stjärnan för våldtäkt mot barn.

– Han är häktad på sannolika skäl, säger kammaråklagare Sara Stolper.

Genom att lägga upp kortare videoklipp när han dansar och mimar har han fått tusentals följare på sociala medier. Nu har den svenska TikTok-kändisen häktats misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn.

Händelserna inträffade i Stockholms kommun den 22 och 23 april.

Ett barn under 15 år ska då ha utsatts för sexualbrott. Dagen därpå greps 20-åringen av polis och anhölls av åklagare.

I lördags häktades han.

– Exakt vad bevisningen består i eller hur bevisläget ser ut kan jag inte gå in på i nuläget. Det jag kan konstatera är att tingsrätten delar bedömningen om att han ska häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, säger kammaråklagare Sara Stolper.

Dömd för sexbrott

Aftonbladet har tidigare skrivit om hur 20-åringen använt sin popularitet på sociala medier för att söka kontakt med unga tjejer. Han beskrivits som flirtig och trevlig till en början, men ska sedan ha blivit påträngande och hotfull.

Den 15 april i år dömdes TikTok-stjärnan för tre fall av sexuellt ofredande, tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, två fall av olaga hot och ett fall av olaga integritetsintrång.

Brotten begicks mot fyra flickor, som alla var under 15 år, under 2018.

En av flickorna har berättat att 20-åringen kysst henne på munnen och klämt på hennes rumpa. TikTok-stjärnan har själv uppgett att han inte visste att det var förbjudet att sexuellt beröra en person under 15 år, men tingsrätten köper inte den förklaringen utan menar att det klart framgår att 20-åringen var medveten om detta.

”Sekretess A har berättat att när hon och NN var på väg hem till honom sa han att de skulle gå omvägar för att undvika att träffa människor han kände. Om de skulle träffa någon skulle de säga att hon var hans lillasyster”, står det i domen.

Hotat att våldta och döda

Flickan har även blivit uppmanad att fotografera sin nakna rumpa och skicka bilden till 20-åringen. Han har sedan spridit bilden på Snapchat samt skickat flera meddelanden om att han ska våldta, förfölja och döda flickan.

Även den andra och tredje flickan har blivit uppmanade att fotografera sina nakna underkroppar och skicka bilderna till TikTok-stjärnan.

En av dem har dessutom fått dickpics skickade till sig, precis som den fjärde flickan. I samband med leken sanning och konsekvens ska 20-åringen ha skickat en bild på sitt könsorgan till henne via Snapchat.

Skyddstillsyn och skadestånd

Skärmdumpar från Instagram och Snapchat tillsammans med TikTok-kändisens och flickornas mobiltelefoner har bildat viktig bevisning i det aktuella ärendet.

I tingsrätten döms 20-åringen till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd till flickorna på 25 000, 10 000, 5 000 respektive 5 000 kronor.

Han har nekat till brottsanklagelserna.

Aftonbladet har sökt den misstänktes advokat.

Publicerad: