Köpte ägg på Coop – fick ny familjemedlem

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Agneta Linge, 52, och sambon Bernt Eriksson, 66, från Rånäs fick en ny, dunig familjemedlem ur äggkartongen från Coop, vilket Expressen var först med att berätta.

– Man tror nästan att det ska vara omöjligt, säger Agneta Linge.

Agneta Linge, 52, funderade över om det gick att få en kyckling att kläckas ur ägg köpta i en livsmedelsbutik och begav sig iväg till närmaste Coop-butik, i Rimbo, för att testa.

– Jag köpte en äggkartong med sex stycken ägg och lade dem under äggkläckningsmaskinen, säger Agneta.

”Fick en etta med kokvrå”

Det tog inte lång tid innan hon förstod att ett av äggen var befruktade och snart kom dagen, den 29 december, då den gula lilla kycklingen kläcktes. Agneta och Bernt döpte honom till Coop-Olle och lät honom flytta in i en liten etta med kokvrå som de hade byggt till sin nya familjemedlem.

– Det är egentligen en kartong där han har tillgång till mat, vatten och en värmelampa, säger Agneta.

Men i den lilla ettan i Rånäs blev det ensamt för Coop-Olle.

– Ja, kycklingar ska egentligen ha sällskap så nu bor han med två inhysta killar, berättar Agneta.

Foto: Privat
Coop-Olle och hans två inhysta kompisar har precis flyttat ihop.

Paret hade tur

Agneta och Bernt har höns sedan tidigare och berättar att det krävs mycket tur för att ett butiksägg ska vara befruktat och dessutom kläckas, men efter att Olle kom till världen tänker de fortsätta lägga butiksägg i äggkläckningsmaskinen.

– Ägg som ska bli kycklingar får absolut inte ha blivit nedkylda, så vi har haft tur. Vi hade ju ingen aning om att äggen kunde vara befruktade. Men jag tyckte att ett försök var givet, säger Agneta som har nu har lagt ägg från Ica i maskinen.

Inte första gången

Men på Coop i Rimbo är det ingen nyhet.

– Jag har läst om det här förut i Norrtelje tidning och har fått förklarat för mig att man har tuppar i hönshuset för att hålla ordning på hönorna, säger Magnus Forsberg på Coop.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN