Ann-Sofie Hermansson tvingas bort i Göteborg

Uppdaterad 2019-02-14 | Publicerad 2019-02-13

Ann-Sofie Hermansson.

Socialdemokraternas fullmäktigegrupp har röstat för att avsätta Ann-Sofie Hermansson som partiets gruppledare i Göteborg, skriver GT.

Distriktsstyrelsen har tidigare krävt hennes avgång, men Hermansson har vägrat.

Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg har samlats under onsdagen och enligt GT har en majoritet röstat bort Ann-Sofie Hermansson.

Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson var ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg från 2016 fram tills valet 2018.

Socialdemokraterna i Göteborg har haft stora interna stridigheter och i helgen krävde distriktsstyrelsen Hermanssons avgång som gruppledare. Hermansson har dock sagt nej och säger själv att hennes stöd är stort.

Under tisdagen skickade fullmäktigegruppen ett brev till Hermansson, där de uppmanade henne att avgå, skriver GP. Vid 12-tiden på onsdagen svarade Hermansson att hon inte tänkte avgå.

Men nu har alltså Socialdemokraternas fullmäktigegrupp röstat för hennes avgång, enligt GT. Ett slutgiltigt beslut om hennes öde kommer att fattas den 3 mars, då det hålls en extrainsatt distriktskongress.

Marina Johansson har valts till ny gruppledare för S i Göteborg, skriver GT.

Göteborg hade ett socialdemokratiskt styre i 24 år men den sviten bröts efter senaste valet. Nu styrs Göteborg av en borgerlig alliansminoritet.

ANNONS