Larm om kidnappning i Guaidós läger

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Oppositionsledaren Juan Guaidó tidigare i mars. Arkivbild.
Foto: Ariana Cubillos/AP/TT
Oppositionsledaren Juan Guaidó tidigare i mars. Arkivbild.

Venezuelas underrättelse- och säkerhetstjänst har gripit en nära medarbetare till oppositionsledaren Juan Guaidó, enligt just oppositionen.

USA fördömer gripandet.

"De har kidnappat min stabschef Roberto Marrero", skriver Guaidó på Twitter.

Han hänvisar i tweeten till ett vittnesmål från partikamraten Sergio Vergara, ledamot i nationalförsamlingen och granne med Marrero. I ett klipp som Vergara har delat på Twitter berättar han om hur maskerade män tog sig in i såväl hans som Marreros bostäder.

– Jag förklarade för dem att det de gjorde var ett brott mot konstitutionen, och att de inte behövde lyda order, säger Vergara i klippet.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har reagerat med skarpa ordalag.

"USA fördömer Maduros säkerhetstjänsts räd och gripandet av Roberto Marrero, stabschef hos interimspresident Juan Guaidó. Vi kräver att han släpps omedelbart. Vi kommer att utkräva ansvar av de inblandade", skriver han på Twitter.

Juan Guaidó utropade sig i januari till interimspresident i Venezuela. Han har fått stöd av en rad västländer med USA i spetsen, men det är fortfarande president Nicolás Maduro som sitter på den faktiska makten i landet. Den senares regering har inte kommenterat uppgifterna om Marreros gripande.

Publicerad:

LÄS VIDARE