Varma vårvädret lämnar innan påsken

Publicerad 2020-04-08

Meteorologen Mikael Sjöstrand rekommenderar skåningarna att njuta av vädret på skärtorsdagen, för sedan blir det sämre.

Det fina vårvädret stannar inte i Skåne över påsken.

Istället väntas lägre temperaturer och en del regn.

– Njut av början av påsken, för sen blir det mer ostadigt, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Det fina vårvädret har hållit i sig sedan helgen och onsdagen har bjudit på fint väder i Malmö. Men lagom till att många går på några dagars påskledigt sjunker temperaturen igen.

Skärtorsdagen ser ut att bli den finaste påskdagen med temperaturer på 10–13 grader och en sol som kommer visa sig i hela Skåne.

– Det är lite kallare luft på väg in men på skärtorsdagen blir det soligast och varmast, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Lagom till långfredagen drar lite ostadigare luft in. Morgonen och förmiddagen ser dock ut att bjuda på en del sol, även om det varvas med moln, och som varmast ser det ut att kunna bli 11–12 grader.

Kallast på måndag

– Men det blir mulet under eftermiddagen, säger Mikael Sjöstrand.

Även påskafton kommer vara mulet med temperaturer på som mest 10 grader i Skåne. Vindarna kommer däremot att vara svaga.

Under natten mot påskdagen drar ostadigare luft in och en molnig dag är att vänta. Det kan även komma att bli någon enstaka regnskur.

– Det är temperaturer på 9–12 grader men lite blåsigare på söndagen. Tidvis är det friska vindar från sydväst, säger Sjöstrand.

Allra sämst väder är att vänta under påskhelgens allra sista dag.

Kan bli mer regn

På annandag påsk drar kallare luft in över Skåne.

– Det blir småblåsigt med tidvis nordliga, friska vindar. Regn är på väg under morgonen och förmiddagen men sen klarnar det upp och blir ganska soligt.

Påskens avslutade dag ser dock inte ut att få högre temperaturer än 5–7 grader.

– Det blir betydligt lägre till annandagen.

Om det vill sig illa kan det också bli betydligt mer regn än vad de nuvarande prognoserna visar på lördag och söndag.

– Man ska hålla extra utkik om man har planer på att gå ut på påskafton eller påskdagen. Prognosen är lite mer osäker då och det kan vara regn en större del av dagarna än vad det ser ut som just nu. Man får hålla sig uppdaterad.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln