Polisen slog till mot bostäder i Gottsunda

Publicerad 2020-04-09

Daniel Larsson, polisinsatschef för Rimfrost, var med när polisen slog till mot bostäderna.

Operation Rimfrost i Uppsala tar inte påsklov. Det meddelade Daniel Larsson, polisinsatschef för Rimfrost, i samband med att polisen genomförde ett stort tillslag på onsdagskvällen.

– Vi kommer att köra vidare med full kraft under hela påsken.

På onsdagskvällen slog polisen, tillsammans med Kronofogdemyndigheten, till mot sex olika adresser.

– Vi har biträtt Kronofogden på sex olika adresser i Gottsunda för att utmäta gods och pengar, säger Daniel Larsson, polisinsatschef för Rimfrost, och fortsätter.

– Tyvärr har vi inte kunnat utmäta riktigt så mycket som vi ville, men vi har säkrat dryga 10 000 till skattebetalarna i alla fall. Vi hade hoppats på ett bättre resultat, en det fanns helt enkelt inte mer att utmäta på platsen.

Vad är det för typ av personer?
– Det är personer som kan ha skulder i form av obetalda skadestånd, stora skatteskulder eller andra former av bötesbelopp.

Här förbereder polisen och Kronofogdemyndigheten onsdagens tillslag.

Beslag av narkotika

På två av adresserna under onsdagskvällens tillslag hittade polisen också narkotika.

– Vi hittade mindre mängder narkotika på två av adresserna, och eftersom det var mindre mängder gjordes också en husrannsakan, dock utan att vi kunde hitta något mer. Vi har heller ingen frihetsberövad efter dessa tillslag, fortsätter Daniel Larsson.

Vad är det för typ av gods som ni tog i beslag?
– Det kan bland annat handla om dyra kläder eller smycken, och rena pengar. Vi hade till exempel en person som fick ta av sig sin dyra jacka och lämna över till oss.

Polisen radar upp sig utanför bostäderna.

Rimfrost tar inte påskledigt

Enligt Daniel Larsson, polisinsatschef, blir det fler tillslag att vänta under påskhelgen.

– Vi kommer tillbaka, och det blir liknande tillslag mot andra områden. Rimfrost kommer inte att ta påskledigt, så det är inte läge för de kriminella att slappna av.