Dömd våldsman rymt från rättspsyk – bedöms som farlig

Publicerad 2020-06-19

En man i 20-årsåldern som dömts till rättspsykiatrisk vård för flera våldsbrott har rymt från Rågården rättspsykiatri i Gunnilse.

– Han bedöms som farlig då han tidigare uppträtt våldsamt, säger Tony Nyqvist, jourkommissarie vid polisen i Västra Götaland.

Mannen avvek från en promenad den 17 juni i Gunnilse i nordöstra delarna av Göteborg och är därefter spårlöst försvunnen.

– Vi tar detta på stort allvar och söker aktivt efter honom. All personal i yttre tjänst har informerats om detta. Han bedöms som farlig då han tidigare uppträtt våldsamt och varit involverad i flera fall av våld mot tjänsteman, säger Tony Nyqvist, jourkommissarie vid polisen i Västra Götaland.

Enligt GT har mannen bland annat dömts för grov misshandel sedan han knivhuggit en annan man med en 30 centimeter lång hushållskniv.

Mannen har historik av tidigare avvikelser.

Begärt handräckning

Eirini Alexiou, verksamhetschef Rättspsykiatrin Sahlgrenska Universitetssjukhuset bekräftar att en av deras patienter avvikit under en bevakad vistelse utanför sjukhuset.

”Patienten är efterlyst och verksamheten har begärt polishandräckning för att återföra hen till Rågården. En avvikelserapport är gjord och målsägaren är underrättad enligt verksamhetens rutin” uppger hon för Aftonbladet.