Ing-Marie Wieselgrens familj: Stort, innerligt tack

Publicerad 2022-07-08

Ing-Marie Wieselgren, 64, svensk psykiater och nationell samordnare för psykiatrifrågor på SKR, knivhöggs till döds i Almedalen.

Nu skriver familjen gemensamt en hälsning på Facebook och tackar för stödet:

Ett stort, innerligt tack till de medmänniskor, polis och sjukvårdare som snabbt fanns på plats vid mammas sida.”

Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnade hos Sveriges kommuner och regioner, SKR, och psykiatriker inom Region Uppsala var på plats under Almedalsveckan. Vid Donners plats, i centrala Visby.

Hon knivhöggs brutalt till döds av en för henne okänd man mitt i centrala Visby på onsdagen under Almedalsveckan.

Hon blev 64 år gammal.

Under Almedalsveckan deltog hon i ett flertal seminarier som handlade om hur man arbetar för att förbättra barns situation i samhället, och för att stärka arbetet med psykisk hälsa.

Ing-Marie Wieselgren var nationell samordnare för psykiatrifrågor på SKR.

Bland kollegor och vänner är sorgen stor och många säger att hon kommer lämna ett enormt tomrum efter sig.

Vid Donners plats ligger ett hav av blommor.

Familjens tack

Ing-Marie Wieselgrens närmsta familj, barn och make har gemensamt skrivit en hälsning på Facebook-sida och publicerat en bild på blomhavet.

Ett stort, innerligt tack till de medmänniskor, polis och sjukvårdare som snabbt fanns på plats vid mammas sida. Vi är tacksamma för att vi fick en lång midsommar tillsammans med henne och för vetskapen att mamma gjorde det hon älskade och brann för ända till slutet.  Almedalens öppna forum, att vara tillgänglig och att lösa problem tillsammans var viktigt för henne. Vi värms av alla kommentarer och hälsningar om den skillnad hon gjort för både individer och samhälle. Hennes envetna och hoppfulla övertygelse om att vi gemensamt kan göra bättre kommer leva vidare genom er”.

Aftonbladet har varit i kontakt med familjen som godkänt att hälsningen publiceras.

Under torsdagen meddelade den misstänkte mannens advokat att mannen erkänner att han dödat Ing-Marie Wieselgren.

Hon ska ha varit målet för dådet, enligt kammaråklagare Petra Götell, som leder förundersökningen. Enligt Petra Götell misstänker man att det är Ing-Maries Wieselgrens arbete med psykisk hälsa som är motivet bakom attacken.

Följ ämnen i artikeln