Hade sprängdeg i garderoben – får fängelse

TT

Publicerad 2020-08-13

En 27-årig man i Katrineholm har dömts till fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, efter att bland annat ha förvarat 950 gram sprängdeg i sin garderob. Arkivbild.

En 27-årig man i Katrineholm har dömts till två år och åtta månaders fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, efter att bland annat ha förvarat 950 gram sprängdeg i sin garderob, skriver Katrineholms-Kuriren.

Mannen har erkänt innehavet, men menar att han förvarat sprängdegen åt en annan person. Tingsrättens bedömning är dock att mannen haft avsikt att utföra eller främja brott.

Mannen häktades i maj efter att polisen genomfört en husrannsakan i mannens bostad och funnit de explosiva varorna och en större mängd narkotika.

Misstanke om brott uppstod när mannen såg civila poliser utomhus och bestämde sig för att springa åt ett annat håll. Polisen valde då att kontrollera mannen, som sedan tidigare är dömd för narkotika- och vapenbrott, och kunde senare göra husrannsakan.

27-åringen döms även för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott.

Följ ämnen i artikeln