Försvunnen pojke hittad – återfanns i byggnad

TT

Uppdaterad 2020-06-08 | Publicerad 2020-06-07

Efter nästan sju timmars sökande hittades vid lunchtid den femårige pojke som försvann från sitt hem i Jämjö utanför Karlskrona i natt.

Polisen försöker nu bringa lite klarhet i var pojken har tillbringat morgonen och förmiddagen.

– Han mår under omständigheterna bra och har inte behövt någon sjukvård, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Syd, till TT.

Pojken återfanns i en byggnad i Jämjö tätort strax före tolv efter ett tips från allmänheten, rapporterar S VT Nyheter Blekinge.

Pojken har befunnit sig mestadels inomhus, säger Daniel Rydhög, polisassistent i polisområde nordöstra Skåne och Blekinge, till SVT.

Han vill dock inte gå in närmare på var.

Larmet om den försvunna pojken kom in till polisen vid 05.21 på söndagsmorgonen. Femåringen försvann från sitt hem någon gång mellan klockan 3 och 5 under natten.

– Jag har inte så många fler detaljer just nu än att vi i lugn och ro satt oss ner för att prata med honom, för att ta reda på var han har varit hela morgonen, säger Katarina Rusin.

Polisen letade under förmiddagen efter femåringen med hundpatrull, polisryttare, drönare och helikopter i området runt Jämjö.

Henrik Lindqvist, inre befäl vid polisen i Karlskrona, säger till Blekinge läns tidning att pojken försvunnit vid ett tillfälle tidigare.

– Vi tror att han har lämnat hemmet på eget bevåg, säger Katarina Rusin.

Vid 13.30-tiden var polisen fortfarande på plats för att prata med anhöriga och pojken, för få klarhet i var han har varit.

– Men det kan vara svårt för en femåring att lyckas berätta och klargöra för sådana detaljer, säger Katarina Rusin.

Polisen tackar allmänheten för stort engagemang.

Följ ämnen i artikeln