Gratis parkering för personalen på Akademiska

Publicerad 2020-04-06

Nu blir det gratis parkeringar för alla anställda på Akademiska.

I veckan tog Region Uppsala beslutet att införa gratis parkering för all personal på Akademiska sjukhuset.

– Personalen är där för att rädda liv, vi behöver underlätta deras arbete, säger Björn-Owe Björk (KD), regionråd och ordförande i fastighets- och servicenämnden.

För att underlätta för personalen i samband med coronakrisen väljer nu Region Uppsala att införa gratis parkering för all personal på Akademiska sjukhuset.

– Våra medarbetare har redan en väldigt ansträngd situation. Personalen är där för att rädda liv, vi behöver underlätta deras arbete, säger Björn-Owe Björk (KD), regionråd och ordförande i fastighets- och servicenämnden, och fortsätter.

– Beslutet togs i måndags, och det är av flera anledningar vi gör det här. Dels har kollektivtrafiken gått över till sommartidtabell, vilket gör det svårare att passa in bussar, och dessutom kan det faktiskt vara bättre för många att ta bilen och minimera risken att bli smittad när man reser till och från jobbet.

Björn-Owe Björk (KD), regionråd och ordförande i fastighets- och servicenämnden.

Ingen brist på parkeringsplatser

Att det finns någon risk för parkeringsbrist tror inte Björn-Owe Björk.

– Nej, vi har till exempel öppnat upp parkeringshus som varit stängda. Dessutom har det, efter att besöksförbudet infördes, blivit både färre patienter och bilar.

Finns det någon risk att de som inte jobbar på Akademiska utnyttjar dessa gratisparkeringar?
– Det här är tänkt för personal, de som är här för att rädda liv, så jag förutsätter att andra inte kommer att utnyttja platserna.