Blöt och regnig avslutning på helgen

Publicerad 2020-05-08

Regnigt och kallt på söndag. Men innan dess finns det hopp om lite sol.

Sol och varmt – sedan blött och kallt.

Passa på att njuta av fredagen och lördagens väder, sedan väntar rejält busväder.

– Det slår om rejält på söndag när den arktiska kylan drar ned över Uppsala.

Efter en ganska fin vecka väntar betydligt sämre väder för Uppsalaborna som ser ut att få rejält med regn på sina odlingar.

– Inledningen av helgen blir ändå ganska bra, framförallt på fredagen, blir det inledningsvis mycket sol och en temperatur som kan nå upp till 16 grader. Det mulnar på framåt eftermiddagen, men lagom till kvällen kan solen titta fram igen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Risk för någon regnskur på lördag

Även lördagen ser ut att bli ganska fin med mestadels sol och en temperatur på kring 12–14 grader.

– Värmen håller sig kvar lite också på lördagen. Stackmolnen kommer dock att växa till sig under dagen och det finns också risk för någon skur på eftermiddagen.

”Läge att täcka över sina odlingar”

På söndag slår vädret om och den utlovade arktiska kylan drar in över länet.

– Det kommer att bli betydligt kallare, förmodligen kring 5–8 grader, och det kommer att regna i stort sett hela söndagen. Som det ser ut kan det komma mellan 5–10 millimeter regn på söndag, och i samband med detta kommer det också att blåsa mycket, fortsätter Mikael Sjöstrand.

– Efter att regnet drar bort kommer temperaturen att sjunka, så räkna med frost under natten till måndag. Det är läge att täcka över sina odlingar om man redan har varit duktig i trädgården.

Då kommer värmen tillbaka

Efter regn – kommer solsken. Men det ser ut att dröja till nästa helg.

– Även måndag och tisdag ser ut att bli ganska regniga med många skurar och ganska låga temperaturer, det finns också risk för lite hagelskurar. Men framåt onsdag börjar det vända mot varmare väder igen, och framåt nästa helg ser det ut att kunna bli upp mot 20 grader varmt.

Följ ämnen i artikeln