Busch ryter ifrån om hustvisten: ”Inte upp till Sveriges Radio att avgöra”

Publicerad 2021-11-12

Hustvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn Bolin blossade återigen upp i veckan.

I en intervju med ”P1 Morgon” fick Busch därför frågan om hon övervägt att lägga ner allt och köpa ett annat hus – vilket fick KD-ledaren att ilskna till:

– Det är väl inte Sveriges Radios uppgift att avgöra vad som är en rimlig åtgärd?

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch intervjuades i P1 på fredagsmorgonen. Ett av ämnena var hustvisten med Esbjörn Bolin, som fick nytt liv tidigare i veckan när det blev känt att Bolin överklagat förlikningen. Ebba Busch fick därför frågan om hon någonsin övervägt att lägga ner allt och köpa ett annat hus.

– Men det är väl inte Sveriges Radios uppgift att avgöra vad som är en rimlig åtgärd? var KD-ledarens svar.

– Det här har att göra om mina barn och mitt privatliv. Jag tycker det är orimligt hur mycket utrymme det här har fått, säger Busch.

Ebba Busch, KD:s partiledare.

Pågått sedan 2020

Tvisten om huset i Uppsala har pågått sedan augusti 2020 då pensionären Esbjörn Bolin ville dra sig ur ett köpeavtal med hänvisning till att han inte hade förstått vad han skrivit på. Sedan dess har turerna varit många.

Parterna nådde en förlikning i mitten av oktober men den överklagades 9 november av Bolin, som menar att han lurats att skriva på förlikningen. För Aftonbladet berättade Ebba Busch att det beskedet kom ”som en blixt från klar himmel”:

– Jag har ingen aning vad som hänt och vi har fortfarande inte fått det här beskedet från tingsrätten. Som vanligt har man ringt och pratat med media.

Röstar rött

Kristdemokraterna håller med start i dag och över helgen sitt riksting i Norrköping. Under torsdagen lämnade Busch beskedet att KD kommer rösta rött (nej) till Magdalena Andersson som statsminister. På frågan om vad hon ser för alternativ till Magdalena Andersson som statsminister svarade KD-ledaren:

– Nu fick Magdalena Andersson sonderingsuppdraget i går och det tycker jag var en rimlig slutsats.

– Det finns fyra rödgröna partier i Sverige och alla har signalerat att de kan tänka sig en socialdemokratisk statsminister. Jag utgår från att de löser sina frågetecken, säger Ebba Busch.

Följ ämnen i artikeln