Misstänkt skottlossning – skadad man till sjukhus

Av: Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

En misstänkt skottlossning har inträffat in genom ett fönster i Hammarbyhöjden i södra Stockholm.

En skadad person är förd till sjukhus.

Polisen fick larm om smällar från Hammarbyhöjden klockan 20.31 på torsdagskvällen. På plats hittades en krossad fönsterruta och en skadad, blödande person innanför rutan, skriver polisen på sin hemsida.

En person har hittats skadad efter den misstänkta skottlossningen.
Foto: LÄSARBILD
En person har hittats skadad efter den misstänkta skottlossningen.

Polisen har kunnat konstatera att det är ett hål i rutan som troligen orsakats av skottlossning. Den skadade mannen var vaken och talbar och har förts till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

– Vi har patruller på sjukhuset med honom nu. Det har skjutits genom rutan, men det är oklart om det är en skottskada han har. Det skulle kunna vara splitter, säger Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral.

En förundersökning om försök till mord har inletts, men ingen är gripen. Lokalen som besköts tillhör ett företag, uppger polisen.

Polisens kriminaltekniker undersöker den beskjutna lokalen som har spärrats av.

– Vi har vittnen som har rört sig vid platsen och som förhörs. Jag vill inte gå in på något om gärningsmän, men ingen är gripen, säger Eva Nilsson.

Vittnen uppger för Aftonbladet att minst tre smällar i området kring Finn Malmgrens plan.

– Jag satt på en restaurang och uppfattade inte riktigt vad som hände, men så kom det ner oroliga grannar som hade hört skotten. Ambulansen kom ganska snabbt, säger ett vittne.

Publicerad: