Mannen häktas för mordet på 18-åriga kvinnan i Höör

Uppdaterad 2021-04-07 | Publicerad 2021-04-02

En man i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på en 18-årig kvinna.

Mannen ska nu genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

– Jag yrkar på att han på sannolika skäl ska vara häktad för mord, säger Kristoffer Nordström, kammaråklagare.

Den man i 25-årsåldern som misstänks ha mördat en 18-årig kvinna i Höör har häktats. Häktningsförhandlingen hölls i Lunds tingsrätt under fredagseftermiddagen.

– Jag yrkar att han ska häktas sannolika skäl för mord någon gång mellan den 29 och 31 mars 2021, sa kammaråklagare Kristoffer Nordström som närvarde via videolänk.

Åklagaren menar att mordet har begåtts på den misstänkes hemadress.

– Vi misstänker att brott har skett vid eller på platsen där den misstänkte bor, säger Fredrik Bratt vid polisens avdelning för grova brott i Lund.

Han säger att det också är i anslutning till den platsen som kvinnan hittades död.

Mannen ska nu genomgå en paragraf 7-undersökning, en så kallad liten rättspsykiatrisk undersökning.

Den misstänkte mannen närvarade via videolänk. Han var klädd i gröna häkteskläder och satt tyst när anklagelserna mot honom lästes upp.

– Han erkänner att han berövat en livet men förnekar mord på grund av bristande uppsåt, sa mannens advokat Maria Grosskopf.

Det var vid 16-tiden på onsdagen som polisen gick ut med att man anträffat den avlidna 18-åriga kvinnan på en av de avspärrade platserna i Höör. Då hade polisen redan gripit och anhållit en manlig bekant till kvinnan.

På skärtorsdagen begärdes mannen häktad.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen, sa kammaråklagare Kristoffer Nordström, på torsdagen.

Aftonbladet har under dagen varit i kontakt med den mordmisstänkte mannens försvarare flera gånger. Hon vill inte kommentera någonting om fallet.