Carina Bergfeldts svar på politikerns attack: ”Far med osanning”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Carina Bergfeldt får en egen talkshow på SVT.

Det fick den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman att ta till Twitter och tala hånfullt om Carina Bergfeldt.

”Ville bara att ni skulle veta att denna folkvalda politiker ännu en gång far med osanning på ett sätt som faktiskt är ganska obehagligt”, svarar hon hans parti på Twitter.

När Carina Bergfeldt gick ut med nyheten att hon under tio veckors tid ska leda en talkshow på SVT var hon både sprudlande glad och nervös inför uppdraget.

“Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen. Att ansvara för fredagskvällar klockan 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det”, skrev hon i pressmeddelandet med nyheten.

Carina Bergfeldt.
Foto: Janne Danielsson, SVT
Carina Bergfeldt.

Och nog har människor öppnat upp inför Carina Bergfeldt även denna gång. Aftonbladet kunde berätta hur SVT-medarbetare drabbas av så pass mycket hat och hot att de tvingas leva med livvakter, något som fick bland andra statsminister Stefan Löfven att gå i taket.

– Det är en så grundläggande del av vår demokrati att vi har undersökande media. Att krafter då använder de här medlen är avskyvärt. Det är något vi måste arbeta väldigt, väldigt strukturerat emot, sa han.

”Far med osanning”

Nu har Carina Bergfeldt själv fått sätta ner foten. Den här gången mot en politiker som sitter i riksdagen för Moderaterna. På Twitter antydde Lars Beckman att Carina Bergfeldt var en S-debattör och att hennes jobb som programledare för en egen talkshow bara var ett resultat av att Jan Helin, som tidigare varit ansvarig utgivare på Aftonbladet, som Carina Bergfeldt tidigare jobbade på, var ett politiskt spel.

”Det är Jan Helin fd Aftonbladet som agerar kraftfullt nu internt för att alla s debattörer ska få en ny plattform på bästa sändningstid?” skriver han tillsammans med en skärmdump på nyheten om Carina Bergfeldts nya jobb.

Foto: SKÄRMDUMP
Moderaten Lars Beckman antyder att Carina Bergfeldt är en S-debattör.

Carina Bergfeldt reagerade genom att gå direkt till mannens politiska parti för att uppmärksamma dem på baktalet.

”Hej @moderaterna. Det här stämmer inte. Ville bara att ni skulle veta att denna folkvalda politiker ännu en gång far med osanning på ett sätt som faktiskt är ganska obehagligt. Med vänlig hälsning, Carina” skrev hon till partiets twitterkonto.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Lars Beckman.

Carina Bergfeldt ger en kommentar till M-politikerns påhopp i ett mejl till Aftonbladet där hon säger att det ”naturligtvis är okej” att ha synpunkter på hennes och SVT:s journalistik:

”Men det är inte okej att sprida rena osanningar. Det är vad Lars Beckman gör.”

I mejlet förklarar Carina Bergfeldt att hon inte är S-debattör och att det är SVT:s programledning som fattat beslutet om att hon ska leda talkshow. Hon berättar också att Moderaterna inte har svarat henne personligen, men att det är ”gott nog” att de fått Lars Beckman att ta bort inlägget.

Hon skriver vidare att det är värmer att så många människor ryckt ut till hennes försvar, och att hon i det här fallet kände att hon fått nog.

”Jag ogillar egentligen att kommentera detta – min taktik i tre år har varit att ignorera Lars Beckmans olika påhopp – för det stör mig att ge mer uppmärksamhet åt någon som inte borde ha det. Men jag blev ärligt talat bara så trött”, skriver Carina Bergfeldt till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE