En vecka till valet – ställ dina frågor till USA-experten

Publicerad 2020-10-27

Valet i USA närmar sig med stormsteg. Vad vill du veta?

12.00 svarar Aftonbladets Nivette Dawod på era frågor – direkt i vår livesändning. Ställ din fråga redan nu.

Aftonbladets Nivette Dawod svarar på läsarnas frågor om valet i USA från klockan 12.00. Följ sändningen i spelaren ovan. Vi liverapporterar även svaren och frågorna. 

  • Fastnålat inlägg
    27 okt 2020
    Simon Krona

    Frågestunden är nu slut! I sändningen tas det upp fler frågor än vad som har transkriberats i den här chatten, så se till att kolla hela klippet när du har tid. Tack för alla era frågor!

Denna chatt är stängd.

  • Simon Krona
    27 okt 2020

    Nivette Dawod: Sen är det såklart så att när någon i en så viktig roll inte syns till så här kort inpå valet börjar man undra var hon är någonstans. Det sägs att hon snart ska göra ett soloframträdande men spekulationerna är redan igång om att hon skulle ha någon sorts dubbelgångare under hashtagen #fakemelania. Vi vet såklart inte, det är en konspirationsteori.

  • Simon Krona
    27 okt 2020

    Cecilia Benedelle: Många har reagerat på att Melania Trump inte har setts på ett tag. Var håller hon hus?

    Nivette Dawod: Vi vet att hon också fick covid-19. Hon har egentligen alltid haft en ganska undanskymd roll. I förra veckan skulle hon ha deltagit i ett kampanjmöte men ställde in för att hon inte kände sig tillräcklig frisk än.

  • Simon Krona
    27 okt 2020

    Cecilia Benedelle: Hur anmärkningsvärt är det?

    Nivette Dawod: Det är otroligt anmärkningsvärt. Det är del av landets och demokratins historia att låta den här maktövergången ske fredligt. Det är ytterst allvarligt. Så vad skulle hända om Trump väljer att stanna kvar i Vita huset? Det vet vi inte för det har aldrig hänt. Kommer militären att gå in och handgripligen plocka ut honom? Jag har svårt att tro det. Jag tror att det kanske blir en fajt, men då i domstolar.

  • Simon Krona
    27 okt 2020

    Nivette Dawod: Åter igen är det så att den sittande presidenten är det tills nästa svärs in. Men jag förstår frågan för Trump har sagt att han inte är säker på att han kommer att gå med på att erkänna sig besegrad.

President Donald Trump och tidigare vicepresidenten Joe Biden.