Katt fångades – gavs nytt namn och hem

TT

Publicerad 2021-04-14

Den försvunna katten på Öland dök upp igen – med nytt namn i ett nytt hem (katten på bilden har inget med den bortsprungna kissen att göra). Arkivbild.

Katten Floki försvann från sitt hem på norra Öland i februari. Ägaren fick tips och sökte efter katten hos den ideella föreningen "Hemlösa katter Kalmar". Där fick han träff och katten dök upp, fast med nytt hem och under nytt namn rapporterar P4 Kalmar.

– Först blir man ju förvånad, chockad när man hittar sin katt… i ett helt annat namn än det man själv har gett honom, säger ägaren Christian Johansson till radion.

Det visade sig att den omärkta katten har blivit uppfångad i fälla som "Hemlösa katter Kalmar" placerat ut. Sedan har katten fått nytt namn och förmedlats till en nytt hem.

Ägaren är kritisk till föreningens sätt att gå tillväga, samtidigt som den nya kattägaren är ovillig att lämna ifrån sig katten. Föreningen uppger å sin sida att situationen är låst.

Enligt länsstyrelsen i Kalmar ska man inte fånga in katter. Om man upplever att en katt är övergiven ska man kontakta djurenheten på länsstyrelsen.