Stockholm

Tryckte pistolliknande föremål mot annan mans huvud

Av: 

Christoffer Nilsson

NYHETER

I samband med ett bråk på en bar på Södermalm i Stockholm tog en man ett pistolliknande föremål mot en annan mans huvud – och tryckte av.

Föremålet klickade och mannen kunde strax därefter gripas av polis.

– Första besiktningen av föremålet tyder på att det inte är ett riktigt vapen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Larmet till polisen inkom vid 22.25 på tisdagskvällen.

Under ett bråk mellan två män på en bar mitt på Södermalm i Stockholm drog en av männen upp vad som såg ut som en pistol.

– Han riktar föremålet mot huvudet på den andra mannen och trycker av två gånger. Då klickar det bara. Om det berodde på att det var något fel eller att det inte var ett riktigt vapen visste vi först inte, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Mannen med det pistolliknande föremålet lämnade platsen i anslutning med två andra personer. Efter att mannens signalement gått ut kunde han gripas av polis. Strax före gripandet såg poliser hur en i sällskapet försökte göra sig av med det pistolliknande föremålet.

– Då kunde man också göra en första besiktning av föremålet. Den tyder på att det inte är ett riktigt vapen. Därför har vi inlett en förundersökning om grovt olaga hot, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt polisen har gripandet inget samband med händelsen utanför varuhuset Jula vid Kungens kurva tidigare under kvällen. Då avlossade en gärningsman två skott i luften med ett vapenliknande föremål efter att ha blivit avvisad av väktare innan han försvann tillsammans med en annan man i en svart Volkswagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott

Jula