Man som ska ha försökt starta brand i tunnelbanan jagas

Av: Jamshid Jamshidi, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Mannen hällde ut en bensinliknande vätska i tunnelbanevagnen.

Sen gick han över perrongen och försvann på ett tåg i motsatt riktning.

Nu jagas den okända mannen som misstänks för försök till mordbrand.

Klockan 15.55 larmades polisen till tunnelbanans gröna linje vid Sankt Eriksplan. I en vagn på ett tåg på väg mot T-centralen hade då passagerare observerat hur en man spillt ut bensinliknande vätska i vagnen.

Efter att ha spillt ut vätskan lämnade mannen vagnen, gick över perrongen och klev på ett tåg som var på väg i motsatt riktning.

1 av 2 | Foto: P-O Sannas
Genrebild från tunnelbanan i Stockholm.

– Vi är på plats i Alvik och vid Islandstorget för att försöka hitta den här mannen, säger Eva Nilsson.

Eva Nilsson berättade vid 17.10-tiden att det aktuella tåget ställts i depå efter beslut av SL och att en polispatrull är på plats för att undersöka tåget.

Mannen som ska ha spillt ut vätskan hade polisen då ännu inte kommit i kontakt med. Händelsen ska ha fångats av övervakningskameror.

– Nu arbetar vi med att titta på det inspelade materialet från tunnelbanans kameror, säger Eva Nilsson.

Vid 19-tiden var mannen fortfarande inte hittad. Då hade polisen också kunnat undersöka den tunnelbanevagn där vätskan hällts ut och därefter rubricerades ärendet som försök till mordbrand.

Exakt vilket ämne det rör sig om är ännu inte klart. Eva Nilsson berättar att vittnen beskrivit att vätskan hade” bensinliknande lukt”

SL uppgav att händelsen orsakat ”oregelbunden trafik samt inställda avgångar” på gröna linjen och det beror på ”tidigare ordningsproblem”.

De skriver vidare att ”tåg kan med kort varsel byta destination, var extra uppmärksam på utrop från förare angående tågets destination”.

Publicerad: