Uppgifter: Barnskådis gripen efter skjutning på Östermalm

Uppdaterad 2022-05-18 | Publicerad 2022-05-12

En tonårspojke sitter anhållen efter skottlossningen på Östermalm.

Två personer sköts i benen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den misstänkte en tidigare barnskådespelare.

Två personer fick föras till sjukhus efter onsdagens skjutning i närheten av gallerian Fältöversten på Östermalm i Stockholm. Enligt polisen har förhört gjorts med flera personer. De flesta har nu släppts på fri fot.

En person sitter fortfarande anhållen efter händelserna. Enligt uppgifter till Aftonbladet är den misstänkte gärningsman i tonåren. Han har tidigare medverkat i svenska filmer som skådespelare.

Nekar till brott

Han är nu misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Förhör har gjorts med tonåringen som nekar till brott, enligt uppgifter.

Polisen kallades till platsen vid 15.22 efter att ha fått in uppgifter om en skottlossning. Enligt larmet skulle bråk mellan flera personer vara anledningen till skottlossningen.

Även Aftonbladets uppgifter gör gällande att personerna ska ha bråkat. Efter skottlossningen ska personerna ha skingrats från området. Under flykten ska någon av personerna tappat keps och telefon.

Tappade keps

De två männen som fick föras till sjukhus i samband med skottlossningen ska enligt polisens uppgifter haft skottskador i benet. Under gårdagskvällen var skadeläget för de två personerna oklart.

– Vi fortsätter att samla in information och ser över om det finns kameraövervakning i området som hjälper oss i vårt arbete och följa upp den information som finns i nuläget, sa Towe Hägg under gårdagskvällen.

Larmet kom in till polisen strax efter 15-tiden på onsdagen.

Följ ämnen i artikeln