Nya coronaläget – efter restriktionerna

DAILY "Inte en smitta som kommer försvinna"

Publicerad 2021-09-28

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Snart är det dags. Danmark har gjort det. Norge likaså.

Onsdag den 29:e september släpps restriktionerna även för svenskarna. För den som vaccinerat sig kan man återgå till en normalare vardag. Ovaccinerade ska dock inte ge sig ut i vimlet och trängas enligt Folkhälsomyndigheten.

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily undrar vi varför det finns en tilltro till att ovaccinerade ska följa andra regler, hur restriktionssläpp gått i andra länder och om det går att dra tillbaka lättnaderna?

Gäst: Nivette Dawod, coronareporter på Aftonbladet.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Patrik Syk.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily