14 tidigare anställda på Burger King: ”Vi sålde gammal mat”

Av: Lindah C Mohlin, Robert Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bristande hygien, hamburgare som legat för länge och utgångna livsmedel som märks om.

200 sekunder har talat med 14 anställda och tidigare anställda på hamburgerkedjan Burger King – hör deras vittnesmål i programmet.

– Vi serverade gammal mat, säger Björn i 200 sekunder.

Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunder har granskat en av världens största hamburgerkedjor: Burger King. Och verkligheten är inte lika aptitretande som reklamens nygrillade burgare.

Se hur det går när 200 sekunders Robert Aschberg köper hamburgare som skulle ha legat i papperskorgen – och hur personalen gång på gång ställer om klockan på chicken nuggets-bitarna för att inte behöva slänga dem.

De tidigare anställda berättar också om hur personalen varnar varandra när det är dags för inspektion, se mer i 200 sekunder.

Burger King svarar i uttalande

Företaget Burger King skriver i ett uttalande att de ”strävar efter att driva trygga och bra restauranger för både gäster och anställda och genomför ofta kontroller för att säkerställa att vi håller hög standard”.

Burger King har efter 200 sekunders frågor påbörjat en granskning av alla sina restauranger och utbildning av personalen för att säkerställa att rutinerna följs, skriver man:

”Vårt mål är alltid att snabbt komma till rätta med eventuella problem om dessa uppstår.”

Hela uttalandet finns återgett nedan.

Laddar Live Upplevelse

200 sekunder är Aftonbladets och Viafrees tv-program för snabba gräv. Robert Aschberg, Kristina Edblom och Lindah C Mohlin synar maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Publicerad:

LÄS VIDARE