Gängledaren lämnade födelsedagsfest – sköts till döds

Mordet i Gamlestaden del i pågående gängkonflikt, enligt uppgift

Uppdaterad 2020-05-06 | Publicerad 2020-05-04

Den 33-årige gängledaren mördades på väg från en födelsedagsfest.

Ute på gatan sköts han med flera skott.

Nu befaras att mordet i Gamlestaden kommer leda till nya våldsdåd, enligt uppgift till Aftonbladet.

Mannen hade på söndagsftermiddagen deltagit i ett födelsedagsfirande på en adress i Gamlestaden i Göteborg, enligt uppgift till Aftonbladet.

När 33-åringen lämnade kalaset strax före klockan 19 blev han beskjuten med ett tiotal skott på öppen gata.

33-åringen sköts ihjäl på öppen gata i Gamelstaden i Göteborg.

Flera av skotten ska ha träffat mannen och enligt uppgift till Aftonbladet har det varit fler än en skytt. Polisen uppgav under söndagen att en personbil setts lämna platsen efter skjutningen och i går kväll skulle den inte ha återfunnits.

I morse uppgav polisen att bilen hittats och att den tagits i beslag. Fordonet ska ha hittats några kilometer från mordplatsen och i fordonet ska det ha hittats vapen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Flera anhållna

Under natten har ett stort antal människor frihetsberövats av polisen. På måndagsmorgonen skrev polisen att nio personer anhållits misstänkta för mord. En är anhållen för medhjälp till mord.

”De är alla välkända av oss och är i åldrarna mellan 19 och 25 år” skriver polisen.

Den 33-årige mannen som mördades i går pekas i flera domar ut som en ledande figur ett av Göteborgs kriminella nätverk som begår grova våldsdåd. Enligt en dom som nyligen föll ska våldspiralen inledningsvis ha handlat om narkotika men eskalerat och lett till hämndaktioner.

Enligt domen där två män dömdes till bland annat förberedelse till mord nämns hur de fått uppdraget att ta livet av 33-åringen. I förberedelserna ska de bland annat ha hanterat tunga vapen och befunnit sig utanför den nu döde mannens bostad.

Polisen inledde omgående en särskild händelse med anledning av dödskjutningen som ”innebär att man kan tillföra ytterligare personal till händelsen/utredningen” skriver polisen själva.

Ett annat skäl är att det befaras att hämnddåd kan vara nära förestående, enligt uppgift till Aftonbladet.

Aftonbladet har under måndagseftermiddagen sökt åklagaren som leder förundersökningen.