Två män åtalas för knivmord

TT

Publicerad 2020-06-02

Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mord. Åklagaren hävdar att de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv. Arkivbild.

Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mord. Åklagaren hävdar att de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv. Dådet inträffade i stadsdelen Bergsjön i Göteborg i slutet av november förra året.

– Det som har hänt är att mannen befunnit sig i sin bostad. Dit har det kommit ett antal personer, däribland de som nu är åtalade. I samband med det blir målsäganden knivmördad, säger kammaråklagare Sara Toreskog.

I lägenheten fanns vid tillfället ytterligare fyra personer, tre kvinnor och en man, som samtliga är kallade som vittnen. De har under kortare tid suttit anhållna, misstänkta för delaktighet i händelsen.

De två männen åtalas i andra hand för den alternativa gärningsbeskrivningen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott. Männen åtalas även för skyddande av brottsling då de försökt undanröja bevis. De ska var för sig ha kastat varsin kniv i en damm. Knivarna har använts i attacken på den döde mannen.

Båda männen förnekar brott.

Följ ämnen i artikeln