Moderna villor dominerar klicktoppen i Uppsala

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Ett renoveringsprojekt tog sig in på klicktoppen vecka 29.

Men de andra husen på listan har inte hunnit slitas mycket med tiden.

Ett av dem mest klickade husen i Uppsala är inte ens färdigbyggt än.

Gunsta, Uppsala
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Gunsta, Uppsala

1. Gunsta, Uppsala

Pris: 4 895 000 kronor. Antal klick: 6 112. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Den mest klickande bostaden, ett rött hus med vita knutar, hittar vi nära Funbosjön i Bärby Äng i östra Uppsala. Huset som har 1,5 plan byggdes 2004 och har totalt sju rum, varav fem av dem används som sovrum i dag. Bostaden är på 150 kvadratmeter och ligger på en tomt som stäcker sig över 1 900 kvadratmeter.

Foto: Roi mäkleri
Ärentuna, Uppsala

2. Ärentuna, Uppsala

Pris: 6 700 000 kronor. Antal klick: 5 968. Mäklare: Roi mäkleri.

Den näst mest klickande bostaden hittar vi i en by utanför Storvreta, norr om centrala Uppsala. Villan som var med på klicktoppen även förra veckan sträcker sig över 225 kvadratmeter och byggdes 2005. Den har sex rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi bland annat ett kök med vedspis, ett allrum med eldstad, ett sovrum, en tvättstuga och badrum. En trappa upp finns ytterligare ett allrum, ett sovrum med fransk balkong, två sovrum och ett badrum med både jacuzzi och fransk balkong. På tomten som är på 2 607 kvadratmeter finns en pool.

Foto: Svensk fastighetsförmedling
Rasbo, Uppsala

3. Rasbo, Uppsala

Pris: 3 995 000 kronor. Antal klick: 4 558. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden också kvar på listan från förra veckan. Vi hittad den strax utanför Gåvsta, 20 minuter med bil väster om Gränby. Enplansvillan som är på 190 kvadratmeter byggdes 2010 och har fem rum: Ett vardagsrum med täljstenskamin, tre sovrum, två badrumm, en tvättstuga, ett kök och allrum. På tomten som sträcker sig över 1 667 kvadratmeter finns även ett inglasat uterum, en pool och garage.

Foto: Bjurfors
Björklinge, Uppsala

4. Björklinge, Uppsala

Pris: 3 995 000 kronor. Antal klick: 4 114. Mäklare: Bjurfors.

Den fjärde mest klickade bostaden är inte helt färdigbyggd än. Den beräknas vara klar först om en till två månader. Huset ska då ha sex rum, fördelat på fem sovrum och vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Huset rymmer även två badrum på dess 145 kvadratmeter. Det ligger lantligt på en tomt som sträcker sig över närmare 1 600 kvadratmeter, cirka fem kilometer öster om Björklinge.

Foto: Husman Hagberg
Knutby, Uppsala

5. Knutby, Uppsala

Pris: 400 000 kronor. Antal klick: 3 926. Mäklare: Husman Hagberg.

Den sista bostaden på klicktoppen är också den äldsta. Villan som är byggd 1970 är i stort behov av upprustning och behöver troligtvis rivas enligt mäklaren. På tomten finns det dock även ett gästhus på 57 kvadratmeter som är i bättre skick, även om det också har en del renoveringsbehov. Det är inrett med ett allrum, sovrum och duschrum med bastu. Tomten sträcker sig över närmare 2 700 kvadratmeter och ligger på en lummig tomt, tio minuter med bil norr om Knutby.

Publicerad:

LÄS VIDARE