Sparkade personer i ansiktet vid pendeltåg

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

Två män fördes till sjukhus efter ett bråk vid en pendeltågsstation i juni.

Nu åtalas en för dem okänd person, misstänkt för grov misshandel och rån.

Foto: Staffan Claesson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den ena mannen, som blev av med sin mobil i samband med händelsen, hade flera sårskador i ansiktet, var svullen under ena ögat och hade skador samt smärta över buken när han fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala den 19 juni. Den andra mannen, som också fördes till sjukhus för vård, hade ett gulaktigt blåmärke på bröstkorgen, blödde från flera sårskador i ansiktet och var svullen på ena kinden efter misshandeln.

Bråkade om högtalare

Enligt dem hade omkring fem okända män av oklar anledning gett sig på dem när de satt i en busskur vid Järnvägsstation Bålsta i Håbo kommun. En av dem berättar i förhör med polisen att gänget anklagat dem för att ha stulit en högtalare, vilket de inte hade, och att en av dem nämnt ett av deras namn innan de började sparka och slå dem i ansiktet och på kroppen.

Sedan gick männen. Men en av dem, som tappat bort sin mobil, kom tillbaka bara några minuter senare för att leta efter telefonen. Han rotade igenom vännernas väska och kasse innan han började slå och sparka på dem igen. Han slet även av byxorna och skorna på en av dem, innan han lämnade platsen, enligt en av de misshandlade männen.

Hade stöldgods från männen

I byxorna låg en mobil som polisen sedan hittade hos en 21-årig man som nu åtalas vid Uppsala tingsrätt. Han är misstänkt för att på egen hand eller tillsammans och i samförstånd med andra sparkat och slagit de två männen i huvudet och på kroppen samt rånat en av dem på mobilen.

21-åringen erkänner i förhör med polisen att han misshandlat männen, men inte i syfte att råna dem. Han säger även att förlorat sina högtalare och sin mobil den dagen och att han känner till en av männen sedan tidigare.

– Han vet vem jag är också. Vi brukar båda vara ute. Inte så att jag umgås med honom men vi vet vilken den andra är.

Publicerad:

LÄS VIDARE