Tre bränder på ett dygn – polisen utreder samband

Publicerad 2021-07-25

Det brann kraftigt på en herrgård i Eslöv på lördagskvällen. Mannen som anhållits är misstänkt för mordbrand i Ugerup, och inte Eslöv.

En man har anhållits misstänkt för grov mordbrand i Ugerup.

Inom loppet av några timmar utbröt tre bränder i jordbruksfastigheter i Skåne.

– Vi ser ett samband i att alla bränderna sker under samma dygn, i ett inte allt för stort geografiskt område, säger Magnus Lautin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Kristanstadbladet.

Räddningstjänsten bekämpade tre liknande bränder i jordbruksfastigheter Skåne på lördsagskvällen och natten till söndag.

En kraftig brand bröt ut på en herrgård utanför Eslöv vid 21-tiden. Två hallar med maskiner och halm hade börjat brinna och ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades på grund av den giftiga röken.

Två timmar senare började en maskinhall i Björkeröd utanför Tollarp brinna kraftigt.

”Vi ser ett samband i att alla bränderna sker under samma dygn, i ett inte allt för stort geografiskt område”, säger Magnus Lautin på polisen.

Senare under natten fick räddningstjänsten ytterligare larm om en brand i en lada i Ugerup utanför Tollarp.

En person har anhållits misstänkt för grov mordbrand i Ugerup, rapporterar Kristianstadbladet. Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan de tre bränderna.

– Vi ser ett samband i att alla bränderna sker under samma dygn, i ett inte allt för stort geografiskt område. Dessutom brinner det på gårdar och halm är inblandat i samtliga fall, säger Magnus Lautin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Kristianstadsbladet.

Polisen efterlyser tips från allmänheten. Den som vet något om händelserna eller gjort iakttagelser uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Följ ämnen i artikeln