Snart kommer värmen tillbaka till Uppsala

Publicerad 2020-09-11

Längtar du efter värme och sol?

Då behöver du inte vänta länge till.

När helgens regnrusk passerat lär det spricka upp och temperaturerna stiger.

I helgen väntar ostadigt väder i Uppsala.

I dag så bjuds det på en hel del sol och temperaturer uppåt 16 till 17 grader i Uppsala. Men den som vill ha temperaturer över 20 grader får vänta till början av nästa vecka.

– Då ser det ganska härligt ut om man tycker om sol och saknar värmen, säger Mikael Sjöström, meteorolog på Klart.se.

Temperaturer kring 21 grader

På måndag så börjar nämligen ett högtryck att etablera sig och det gör att det blir riktigt varmt nere på kontinenten.

– I Tyskland och Frankrike kan de nog vänta sig runt 25 till 30 grader och delar av den värmen kommer upp till Sverige i början av nästa vecka, säger meteorologen.

Hur mycket som når hela vägen upp till Uppsala är lite osäkert i nuläget eftersom högtrycket ser ut att dra mer söderut.

– Men trots det kommer det att vara mest soligt och temperaturer uppemot 18 till 21 grader måndag, tisdag och onsdag. Det blir inte heller lika blåsigt då som nu under helgen, säger Sjöström.

Nästa vecka ser inte heller ut att bjuda på något regn. I så fall drar det in i slutet av veckan.

Regn och blåst till helgen

Innan dess kan vi dock räkna med en och annan skur. Efter en solig fredagsmorgon så sveper molnen in under kvällen då någon regnskur även kan passera, enligt väderprognosen.

– Trots soligt väder är det också riktigt blåsigt på fredagen och det blåsiga vädret kommer sedan att hålla i sig under helgen, säger Sjöström.

Lördagen kommer att bjuda på än mer moln. Från tidig morgon till sen kväll kommer det också att vara regn från och till.

Temperaturmässigt blir det någon grad kyligare än under fredagen.

– Temperaturen kommer som mest upp i 15 grader och det blir lite blåsigt med friska till hårda vindar.

På söndagen sedan så blir det fortsatt blåsigt och temperaturer kring 15 grader eller strax där under. Det kan bli klart väder på morgonen, men vid lunchtid ungefär så väntas det mulna på igen.

– Eventuellt drar även en del regn in under eftermiddagen. Det är lite osäkert hur det här lågtrycket drar in. Om det blir regn under en lite längre period så kan det komma uppemot fem millimeter som mest. Men om det här lågtrycket går lite mer i sydliga banor så kanske det inte kommer något regn alls.

Följ ämnen i artikeln