Juridikstudenten om Lambertz på jul

Uppdaterad 2021-06-09 | Publicerad 2021-06-08

I TV4:s ”Kalla fakta” berättar kvinnan som anklagat Göran Lambertz för våldtäkt sin version om vad som hände.

Hon spelade in ljudfiler som nu sänds i programmet.

”Så vi har älskat med varandra en gång, då har vi testat det också. Jag tyckte det var jätteskönt. Och nu har vi lagt det bakom oss”, säger Göran Lambertz på en inspelning.

I TV4:s ”Kalla fakta” intervjuas juridikstudenten som anklagat Göran Lambertz för våldtäkt på julafton förra året.

I programmet visas sms-konversationer mellan de båda och ljudfiler som kvinnan spelat in under kvällen och på juldagen spelas upp.

”Vi var väldigt berusade. Framförallt var jag väldigt berusad. Och jag hade nästan svårt att hänga med i samtalet som pågick. Vi pratade om väldigt viktiga och allvarliga saker, som min stundande förtalsrättegång och om hur han skulle hjälpa mig att inte bli dömd”, säger kvinnan i programmet.

Reporter: Det kan se ut som att du har en agenda när du spelar in redan på julafton?

”Nej, alltså det var ju under det här förtalssamtalet framför allt. Jag har inte haft någon agenda att sätta dit honom”, säger hon.

Under julaftonskvällen har kvinnan ett videosamtal med en vän, vilket var en del av åklagarens bevisning i utredningen. Kvinnan berättar i programmet att Lambertz ska ha varit ”klängig och kladdig” under samtalet innan hon tuppade av av berusning.

Lambertz hävdar att hon inte var redlös och att de sedan blandade fler drinkar.

Reporter: Var går era historier isär?

”Huruvida det var ett frivilligt samlag eller inte. Om det skedde mot min vilja eller om jag hade lämnat nåt slags samtycke. För det hade jag inte. Men det hävdade han att jag gjorde”, säger hon.

Sms-konversationerna fortsätter under julhelgen och kvinnan skriver att hon mår dåligt och frågar ”Hur kunde du?”.

”Å käraste vännen! <3, Jag förbannar verkligen mig själv för att jag inte kunde låta bli dig. Jag hade bestämt mig för att det ABSOLUT inte fick hända något! :’(”, skriver han i ett av sina svar.

”Jag har inte manipulerat några bevis”

Kvinnan säger i programmet att hon blev upprörd när en vän polisanmält händelsen och att hon var rädd för att medverka i utredningen och förlora honom som en del av sitt liv eftersom de stod varandra nära.

”Jag var också rädd att han skulle på förstöra min juristkarriär. Jag hade verkligen allt att förlora på att berätta om det här”, säger hon.

I samband med utredningen ska kvinnan ha fabriksåterställt sin mobiltelefon.

”Jag har inte raderat nånting, jag har inte manipulerat några bevis. Jag har inte manipulerat utredningen. Det är falska anklagelser”, säger kvinnan.

Aftonbladet har varit i kontakt med Göran Lambertz som avböjer kommentar och hänvisar till inlägg på sin blogg.

Kalla fakta sänds i TV4 tisdag 20.00 och på TV4 Play.