Det blir Hanif Balis och Jan Emanuels nya jobb på Bulletin

Publicerad 2021-04-20

Tidningen Bulletin värvar Hanif Bali och Jan Emanuel Johansson.

Den skäggiga duon ska varken syssla med politik eller debattera migration – utan recensera bilar.

– Jan Emanuel gillar dyra och vräkiga, jag har en smak för billiga och prisvärda, säger Bali.

Den omskrivna sajten Bulletin meddelade på tisdagen att de rekryterat flera nya medarbetare. Två av dem, Jan Emanuel Johansson och Hanif Bali, ska leda ett gemensamt motorprogram och recensera bilar.

– Jag har själv funderat länge på att starta något liknande. När Bulletin hörde av sig med samma tanke kunde jag inte tacka nej, det är skönt att få professionell uppbackning, säger Bali.

Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna.

Stort motorintresse i landet

Hanif Bali är riksdagsledamot för Moderaterna, Jan Emanuel Johansson har tidigare varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Båda är kända för att debattera migration och integration. De har medverkat i samma poddar, styrketränar ihop och delar intresset för bilar.

– Det finns ett väldigt stort motorintresse i landet. Motorjournalistiken har kokats ner till att handa om utsläppsmängder istället för den glädje och hobby det är att köra och äga bil.

Vad får du i lön?

– Jag kommer inte få någon lön av dem, jag gör det här ideellt.

Kommer det inte ta tid från ditt riksdagsarbete?

– Nej, det tror jag inte. Producera innehåll kan man göra på fritiden. Jag lägger mycket av min fritid på det här redan, det är en hobby.

Jan Emanuel Johansson, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Stridigheter på tidningen

Tidningen Bulletin och striden mellan redaktionen och ägarna har varit mycket omskriven under vintern. Skriverierna kulminerade när tidningen Journalisten publicerade detaljerade beskrivningar från stormöten som urartade i skrik och bråk.

Chefredaktören Ivar Arpi valde att lämna tidningen den 22 mars. Några veckor senare meddelades det att den tidigare New York Times-journalisten Andrew Rosenthal tillfälligt tar över för att få Bulletin på fötterna igen.

Vad har du för relation till Bulletin?

– Jag läser deras artiklar och texter och är vän med många av medarbetarna, både tidigare och nuvarande. Jag känner mig trygg i det vi ska skapa. Det är kul att de hör av sig. 

Striden handlade om att ledningen ville bestämma mer av innehållet, vad är din åsikt om det?

– Jag har inga synpunkter på det. Det är en tidigare konflikt som har lyfts ut. Jag tänker inte lägga mig i det där.

Även Alexander Bard blir ny medarbetare på Bulletin, han ska dock inte ingå i motorprogrammet.