Piloter målade hjärtan i skyn: ”Himla kul”

Publicerad 2021-07-02

Den här synen möttes stockholmarna av på fredagskvällen.

Hjärtan av vit rök syntes på Stockholms klarblå himmel under fredagskvällen. Bakom verket står pilotkollegorna Jacob Holländer och Bengt Andersson.

– Det är roligt för folk blir så glada, säger Jacob Holländer.

Strax efter 18 på fredagskvällen bildades enorma hjärtan på Stockholmshimlen. När Aftonbladet når piloten Jacob Holländer har han precis landat för att tanka och fylla på med miljövänlig rökolja – sen ska han och kollegan Bengt Andersson ge sig av igen för att sprida glädje och omtanke.

De utgick från Johannisberg i Västerås tidigare under eftermiddagen.

– Vi gör det här för att hålla igång. Det finns inte så många flyguppvisningar nu under pandemin, så vi gör så här i stället, säger Jacob Holländer.

Piloten Jacob Holländer.

”Så uppskattat”

Kollegorna genomförde samma uppvisning, vid ungefär samma datum, förra året. Då var tanken att bjuda på lite glädje under pandemin.

– Det var fantastiskt kul, det blev så uppskattat. Alla behöver ett hjärta, det spelar ingen roll om det är corona eller inte, säger han.

Hur gick första flygningen i dag?

– Vi gjorde en ny modell av hjärtat i år. Förra året var det lite större, vi satsade på lite mindre i år och det är klurigare. Ett hjärta blev inte helt perfekt så de som vi gör nu kommer nog bli ännu bättre, säger Jacob Holländer.

Piloterna fortsätter med sin uppvisning under fredagskvällen. På lördagen ska de genomföra en likadan flygning i Uppsala och Västerås.