Fortsatt mörker efter Alfridas framfart

Tusentals ännu utan el efter stormen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Stormen Alfrida är långt ifrån glömd i de hårdast drabbade områdena längs Roslags- och Upplandskusten.

Fortfarande saknar 6 200 abonnenter ström i Roslagen och ännu fler drabbades tillfälligt när tung blötsnö föll på redan skadade ledningar på tisdagen.

– Vädret har lett till ökade problem, säger Markus Friberg, presschef på Vattenfall.

På onsdagsmorgonen är det 6 200 abonnenter som är strömlösa i Roslagen, en nedgång från dagen före då antalet var 6 700. Antalet strömlösa ökade tillfälligt efter tisdagens hårda väder med blötsnö och vindar, men enligt Markus Friberg är det fortfarande prognosen från gårdagen om när strömmen ska vara tillbaka som gäller.

För fastlandet och öar med fast förbindelse är prognosen att strömmen ska vara tillbaka den 10 januari. För öar utan fast förbindelse är prognosen att strömmen ska vara tillbaka den 18–25 januari.

1 av 3 | Foto: Lars Pehrson / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN
Stormen Alfrida orsakade problem och störningar i hela landet. Träd föll över spåren på Saltsjöbanan mellan Östervik och Saltsö-Duvnäs och rev ned en kontaktledning.

– Vi har omfattande insatser som pågår i de drabbade områdena med 500 personer som är ute och jobbar för fullt.

Norrtälje kommun fortsätter att försöka underlätta tillvaron för drabbade kommuninvånare. Bland annat har kommunens kontaktcenter extraöppet och brandstationer, skolor och badhus står till förfogande för strömlösa som behöver ladda mobiler och datorer, hämta vatten, duscha eller bara värma sig.

Publicerad: