Två åtalas för organiserad knarksmuggling – 400 kilo beslagtogs

Av: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Två män åtalas misstänkta för att ha planerat och organiserat organiserad cannabissmuggling genom Europa, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Brotten ska ha begåtts mellan juni 2019 och februari 2020 då en transport gick från Spanien med slutdestination Stockholm. I februari förra året beslagtogs narkotikan till ett värde av 38 miljoner kronor, samt flera dyra klockor. Samma dag greps männen i Portugal.

– Vi har lyckats stoppa narkotikan från att komma ut på den svenska marknaden och tagit nästan 400 kilo cannabis i beslag. Vi har belägg för att de misstänkta männen har organiserat hela narkotikahanteringen. Upplägget har liknat ett internationellt företag som handskas med narkotika, säger kammaråklagare Sara Nilsson vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som leder förundersökningen, i pressmeddelandet.

Handeln avslöjades genom utredningsarbete av NOA, polisens nationella operativa avdelning, där svensk polis infiltrerat för att nå högst upp i den kriminella organisationen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN