Stor skogsbrand i Kroatien – festival avbryts

10 000 har evakuerats från musikfestivalen efter kraftig rökutveckling

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En dramatisk skogsbrand härjade på ön Pag i Kroatien i natt.

En musikfestival tvingades ställa in spelningar.

”Vi har ställt in kvällens framträdanden på inrådan av polis och räddningstjänst”, skriver Fresh Island festival på Facebook.

Hiphopfestivalen Fresh Island festival inleddes i går och är planerad att pågå 13 – 19 juli på stranden Zrće i Novalja. Artister som Tory Lanez och Tyga är bokade till festivalen på ön Pag utanför Zadar i norra Kroatiens övärld.

Men i natt fick festivalen avbrytas på grund av en omfattande skogsbrand nära festivalområdet. Många besökare har på Twitter lagt upp filmer som visar ett dramatiskt eldhav nära festivalområdet.

”Andas inte in röken!”

Artisten Not3S som uppträdde i går skriver till sina fans på Instagram:

”Jag hoppas alla tagit sig bort från Fresh Island och är i säkerhet. Försök att inte andas in röken, täck näsa och mun med en t-shirt, tröja, vad som helst”.

Skogsbrand på Pag i Kroatien.
Foto: Läsarbild
Skogsbrand på Pag i Kroatien.

För två timmar sedan skrev Fresh Island festival på Twitter att huvudvägen i området stängts. Polisen har eskorterat besökare från festivalområdet i bussar.

”Det är inte säkert att promenera tillbaka till staden då branden inte är under kontroll”, skriver festivalen.

Borgmästaren i Novalja uppger för N1 att omkring 10 000 personer på festivalen evakuerats, och Antom Dabom prisar räddningstjänstens arbete. Det ska ha varit en ”exceptionellt” stor brand som förvärrats av hårda vindar, men branden ska nu vara under kontroll och ingen ska ha kommit till skada.

Bojkottade Sverige efter ASAP-affären

Affischnamnet Tyga som var bokad till i natt uppmärksammades nyligen då han ställde in sin spelning i Sverige i protest mot häktningen av ASAP Rocky.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN