Populära möbelkedjan försvinner från Uppsala

Uppdaterad 2020-04-21 | Publicerad 2020-04-20

Populära möbel- och inredningskedjan Chilli stänger sin butik i Uppsala.

Så sent som för fem år sedan gick den populära möbelkedjan i konkurs.

Men efter att e-handelsbolaget Bygghemma tog över som nya ägare var Chilli snabb tillbaka och butiken i Uppsala kunde öppnas igen – fram tills nu.

Populära möbel- och inredningskedjan Chilli har haft det svårt att gå runt i Uppsala. Nu är det klart att butiken, som återuppstod efter att nya ägarna Bygghemma tog över efter konkursen för fem år sedan, stänger efter nästan tio år i Uppsala.

– Det har inte varit så lönsamt på slutet, det är anledningen. Vi har ytterligare fyra butiker i Sverige, men det har varit tufft i Uppsala, säger Chillis butikschef Melker Bäckman till Upsala Nya Tidning.

Då stänger butiken för gott

Redan nu pågår utförsäljningen i Chillis butik i Uppsala som i slutet av maj slår igen dörrarna för gott.

– På slutet har vi drivit den här Chilli-butiken som ett showroom, där man har fått komma hit och klämma och känna och så har vi beställt varorna från vårt huvudlager.

Här öppnar ägarna till Chilli två helt nya butiker.

Öppnar två helt nya butiker i Uppsala

Samtidigt som Chilli stänger sin butik, har ägarna bakom kedjan öppnat två nya butiker i Uppsala. Det handlar om Bygghemma och Trademax som flyttat in i Svenska Handelsfastigheters lokaler i Boländerna där också Lekia, Buttericks och Kungsängen håller till.